Bunjevački nacionalni savet poklonio knjige Gradskoj biblioteci

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine uručio je Gradskoj biblioteci bunjevačka izdanja povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika. Zahvaljujući ovoj donaciji, čitalačka publika našeg grada biće bogatija za više od stotinu knjiga.

Prema rečima predsednice Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, Suzane Kujundžić Ostojić, među izdanjima koje su poklonili Gradskoj biblioteci, nalaze se naučni zbornici, časopisi, beletristika, etnografija i više od deset dečijih knjiga koje su napisane u protekle dve decenije.

Najstarija ustanova kulture u Subotici, Gradska biblioteka, ima dugu saradnju sa svim nacionalnim i etničkim zajednicama koje žive u Gradu, posebno sa bunjevačkom nacionalnom zajednicom koja je ugrađena u temelje svih ustanova kulture u našem gradu, rekao je direktor Gradske biblioteke, Dragan Rokvić.

Kako je direktor Rokvić istakao, primetan je sve veći broj zainteresovanih mladih ljudi za identitetsku i tradicijsku kulturu u gradu, a Subotica se na kulturnoj mapi Srbije i regiona ističe kao veoma zanimljiva i značajna teritorija na kojoj se neguju i obeležavaju sve ove kulturološke identitetske specifičnosti.