среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Bunjevačke novine obeležile jubilej – izlazak 200. broja

Bunjevačke novine obeležile jubilej – izlazak 200. broja

Bunjevačke novine obeležile su veliki jubilej – svoje 200. izdanje. Ovaj mesečnik na bunjevačkom jeziku izlazi punih 17 godina, od osnivanja nacionalnog saveta, a od ove godine za mlade čitaoce pripremili su još bogatiji sadržaj.

Bunjevačk anacionalna zajednica ovu godinu započela je sa jednim značajnim događajem – obeležavanjem jubilarnog 200. broja “Bunjevačkih novina”. Zahvaljujući marljivom radu čitave redakcije koja stoji iza “Bunjevačkih novina”, ovaj mesečnik punih sedamnaest godina, bez prekida, piše o gradskim, kulturnim i političkim dešavanjima, koja se tiču bunjevačke nacionalne zajednice.

Od ove godine, novine će biti bogatije za još sadržaja, koji je namenjen mlađim čitaocima. Kako je naveo direktor NIU “Bunjevački informativni centar”, Boris Bajić, kroz svaki naredni broj radiće na tome da se “Bunjevačke novine” i po kvalitetu i po sadržaju još više unapređuju.

Ispred lokalne samouprave, jubijej je čestitala Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, koja je istakla da su informisanje, tradicija i pobeda, tri ključne teme koje su obeležile rad svih 200 meseci.

Mesečnik “Bunjevačke novine”, finansira se iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Pored ovog, bunjevačkom jeziku izlazi i dečji list Tandrčak, kao i list za mlade, Bocko.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.