Broj udomljenih pasa iz Prihvatilišta za pse i mačke duplo veći u 2017. godini

Broj udomljenih pasa iz Prihvatilišta za pse i mačke JKP „Čistoća i zelenilo“ više je nego duplo povećan u odnosu na 2016. godinu. U 2017. udomljeno je 83 psa, a 2016. godine 36. Svi psi prolaze program socijalizacije koji traje 8 nedelja. Trenutno 260 pasa čeka na udomljenje.

Keruše Kali i Lora u Prihvatilištu za pse i mačke JKP „Čistoća i Zelenilo“ od letos čekaju udomljenje.Njih dve sa još 258 drugih pasa raznih rasa u Prihvatilištu čekaju na udomljenje. Svi psi spremni za udomljavanje prošli su program socijalizacije kako bi mogli da se prilagode novim vlasnicima. Pre socijalizacije, a po prijemu u Prihvatilište svakog psa pregleda veterinar, pas se vakciniše, steriliše, čipuje i čisti od parazita. Nakon toga pristupa se socijalizaciji.

Tokom 2017. godine ukupno 400 pasa prošlo je kroz Prihvatilište za pse i mačke. Radi se o psima koji su trenutno u Prihvatilištu, oni koji su vraćeni vlasnicima, udomljeni i oni koji su uginuli. Krajem prošle godine u Prihvatilištu je bilo 259 pasa. Broj udomljenja pasa je više nego duplo povećan u odnosu na 2016. godinu.

Jedan broj pasa koji završi u Prihvatilištu za pse i mačke bude vraćen vlasnicima. Tokom 2017. godine vlasnicima je vraćeno 76, a u 2016. godini 9 pasa.