недеља , 16 јануара 2022
Naslovna / Zdravstvo / Broj novoobolelih od kovid infekcije u blagom padu

Broj novoobolelih od kovid infekcije u blagom padu

Broj pacijenata koji se sa respiratornim tegobama javljaju u Kovid ambulantu Doma zdravlja i dalje je u blagom padu. Prema podacima iz ove ustanove tokom prošle nedelje pregledano je 320 pacijenata manje u odnosu na prethodnu nedelju.

Tokom protekle nedelje lekari u Kovid-respiratornoj ambulanti Doma zdravlja pregledali su 1100 pacijenata. Podaci iz ove ustanove pokazuju da je to 320 manje pregleda u odnosu na nedelju dana ranije. Manji je i broj novoobolelih- tokom protekle nedelje 200, a dnevno u proseku 27 Subotičana.

Bez obzira što je broj novoobolelih od kovid infekcije u blagom padu, i dalje se javljaju pacijenti sa težim kliničkim slikama. Pored toga, i dalje ekipe Hitne medicinske pomoći svakodnevno unose u Bolnicu na dalje dijagnostiku i lečenje pacijente koji zbog težine kliničke slike ni ne stignu do Kovid ambulante Doma zdravlja.

Kovid respiratorna ambulanta Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici i dalje radi u terminu od 7-22 časa, a pacijentima je na raspolaganju 9 timova koji rade u dve smene.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Povećan broj novoobolelih

Raste broj obolelih od kovid infekcije i u našem gradu, a u proseku se od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *