Bokserski klub „Spartak“ odlično je organizovao omladinsku „Vojvođansku zlatnu rukavicu“

Iako Subotica važi za grad sportova, a boks na severu Bačke ima lepu tradiciju, u poslednjih nekoliko godina naši sugrađani nemaju baš često priliku da uživaju u ovoj plemenitoj veštini.

Glavni razlog za to su brojni problemi, pre svega, finansijske prirode, koji su doveli do stagnacije ovog sporta u celoj zemlji, ali od kada je na čelo Boksesrkog saveza Srbije došao Nenad Borovčanin stvari su krenule nabolje.

To se moglo videti i na ovogodišnjoj omladinskoj „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“, koju je, uz rekordan broj takmičara iz celog sveta, na izuzetno visokom nivou organizovao Bokserski klub „Spartak“, uz podršku lokalne samouprave i Bokserskih saveza Vojvodine i Srbije.

Sticajem okolnosti, na ovogodišnjoj „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“ nije učestvovao nijedan bokser „Spartaka“, a od dvadesetak boraca iz Srbije petoro je izborilo polufinale, dok se Omer Ahmetović iz Šapca našao na pobedničkom postolju u kategoriji do 49 kilograma.

Njegovo zlatno odličje, do kojeg je došao nakon tri pobede protiv veoma jakih i kvalitetnih protivnika, predstavlja stimulans više članovima stručnog štaba i takmičarima naše omladinske bokserske selekcije, koju još, do kraja, godine očekuju značajne reprezentativne obaveze.