I bokseri „Spartaka“ započeli su sa treninzima napolju

U iščekivanju odluke o održavanju treninga u zatvorenom prostoru, bokseri „Spartaka“, posle mesec i po dana pauze, ponovo su se okupili, početkom ove nedelje, i započeli su sa treninzima, koje, trenutno, održavaju u Dudovoj šumi.

Zbog nemogućnosti okupljanja većeg broja ljudi na jednom mestu, trenažni proces, za sada, je organizovan samo za takmičare svih uzrasta, dok će brojni rekrerativci, koji rado dolaze u ovaj popularni subotički sportski klub morati da sačekaju još izvesno vreme, dok se ne stvore optimalni uslovi za potpuni povratak u normalu.

Za vreme trajanja vanrednog stanja, bokseri „Spartaka“ vredno su trenirali individualno u improvizovanim uslovima u svojim domovima, tako da su sačuvali zavidan nivo kondicije, pa im neće trebati mnogo vremena da se vrate u punu takmičarsku formu.

Epidemija korona virusa prekinula je kvalifikacije u Londonu za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, a odloženo je i Prvenstvo Evrope za omladince, pa se, još uvek, ne zna kakva će biti sudbina tradicionalne 38. „Zlatne vojvođanske rukavice“ za mlade boksere i bokserke, koja bi, u julu mesecu, trebala da se organizuje u subotičkoj Hali sportova.

Prema rečima našeg današnjeg sagovornika, koji, pored trenerskog posla u „Spartaku“, uspešno obavlja i funkciju sportskog direktora Bokserskog saveza Srbije, predstavnike „plemenite veštine u našoj zemlji“ očekuje puno ozbiljnog i sistematskog rada na svim poljima, pošto će se Svetsko prvenstvo u boksu naredne godine održati u Beogradu, tako da će Srbija tada imati priliku da se, još jedanput, pokaže i dokaže kao tradicionalno dobar domaćin, ali i ozbiljan sportski rival u borbi za što veći broj medalja.