Bogat program proslave Dana grada

Povodom obeležavanja Dana grada, u subotu, od 21h, na Trgu slobode nastupiće popularni pevač Željko Vasić sa svojim bendom, a dan ranije, na istom mestu, od 20:30h nastupiće Subotički simfonijski orkestar i Big bend. Program povodom proslave Dana grada počinje sutra, od 19h na Otvorenom univerzitetu, otvaranjem izložbe pod nazivom „Jesen u Prizrenu“, a proslava Dana grada trajaće do nedelje. Svi programi su besplatni za posetioce. Organizator proslave je Turistička organizacija Grada, koja je za organizaciju Dana grada predvidela sredstva u iznosu od 3. 461. 000 dinara.

Povodom proslave Dana grada Subotičane će, i ove godine, zabavljati Subotički simfonijski orkestar koji će nastupiti zajedno sa Big bendom. Koncert pod nazivom „Disko simfonija“ biće održan u petak, od 20:30 do 22h, na velikoj bini na Trgu slobode.

Nakon nastupa Subotičkog simfonijskog orkestra, od 22:30h, na velikoj bini nastupiće Bea Paja sa orkestrom. Na sam Dan grada, u subotu, u Velikoj većnici Gradske kuće, od 10h, biće održana svečana sednica Skupštine grada. Istog dana, od 21 čas, na velikoj bini u centru grada biće održan koncert popularnog pevača Željka Vasića. Na maloj bini, ispred svečanog ulaza Gradske kuće, u subotu, od 11 do 19h predviđen je zanimljiv kulturni program sa brojnim, uglavnom mladim, učesnicima.

Po prvi put, u sklopu obeležavanja Dana grada, u četvrtak, biće organizovana manifestacija pod nazivom „Noć subotičkih pijaca“.

Gradonačelnik Bogdan Laban, u nedelju će obići porodilište i posetiti novorođene bebe, tom prilikom će bebama rođenim na Dan grada i njihovim majkama biti uručeni prigodni pokloni. Poslednjeg dana obeležavanja Dana grada, odnosno u nedelju biće održan i Subotički polumaraton i trka na 5 km. Polumaraton počinje na korzou u 10:30 i trajaće do 14:30h. Trasa predviđena za polumaraton, odnosno centar, Prozivka i Radijalac biće zatvoreni za saobraćaj od 10 do 14h. O detaljnom programu proslave Dana grada građani se mogu informisati na sajtu grada www.subotica.rs.