Bogat kulturno-umetnički program na Paliću tokom leta

Jedan od prioriteta lokalne samouprave jeste infrastrukturalno razvijanje i privlačenje investitora na Palić, izjavila je zamenica gradonačelnika Timea Horvat, na konferenciji za medije povodom otvaranja turističke sezone na Paliću. I ove godine uložena su velika sredstava prilikom pripreme za turističku sezonu, a tokom leta za sve građane Subotice, ali i turiste biće upriličene brojne kulturno-umetničke manifestacije.

Iz lokalne samouprave navode da im je osnovni cilj da Palić bude prepoznatljiva turistička destinacija, a o tome svedoči i činjenica da je u prethodnih godinu dana za infrastrukturalno opremanje Palića uloženo preko 130 000 000 dinara.

Turisti će ove sezone imati priliku da se u vrelim letnjim danima osveže u rekonstruisanom termalnom bazenu, a brojne kulturno umetničke manifestacije održavaće se na bini rekonstruisane Letnje pozornice. Iz preduzeća „Park Palić“ poručuju da su raspisani tenderi za rekonstrukciju Velike terase i za nastavak izgradnje pešačkih staza u Velikom parku.

Tokom ovog meseca na Paliću će, pored Etnofesta koji je u toku, biti održani i Festival ekstremnih sportova, prvenstvo Vojvodine u jedrenju, okupljanje auto moto klubova, kao i izložba oldtaimer vozila, te internacionalna veslačka regata. Koncert Sergeja Ćetkovića održaće se 12. jula, na Letnjoj pozornici.