“Bog masakra”

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u subotu će izvesti treću premijeru u ovoj sezoni. Publika će imati priliku da uživa u komediji “Bog masakra” u režiji Jane Maričić.

Predstava “Bog masakra” rađena je po tekstu Jasmine Reze, a na scenu subotičkog Narodnog pozorišta postavlja je beogradska rediteljka Jana Maričić koja prvi put sarađuje sa ansamblom Narodnog pozorišta. Predstava donosi priču o dva roditeljska para koji se sastaju kako bi razgovarali o problemu koji je nastao između njihove dece, sinova od 9 godina koji su se potukli. U nastojanju da reše problem među decom, a pod pritiskom izvrsnosti koje nameće današnje vreme, pod pritiskom korektnosti, asertivne komunikacije i uvažavanja tuđih emocija, ova dva roditeljska para će na duhovite i potresne načine ispoljiti neke neočekivane emocije, u prvom redu agresiju, objašnjava rediteljka.

Glavne uloge u predstavi poverene su Sanji Moravčić, Milošu Stankoviću, Jeleni Mihajlović i Igoru Greksi koji tumače likove Veronik i Mišel Ulije i Anet i Alen Rej. Glumice Sanja Moravčić i Jelena Mihajlović tumače dve karakterom potpuno različite majke koje pokušavaju da reše problem koji je nastao među njihovom decom.

Premijera predstave “Bog masakra” zakazana je za subotu 21. maj u 19,30 časova, a prva repriza je na repertoaru u ponedeljak 23. maja.