Bolničko lečenje kovid pozitivnih pacijenata u Novom Sadu

Odlukom države, svi kovid pozitivni pacijenti koji zahtevaju bolničko lečenje upućuju se u Kovid bolnicu “Mišeluk” u Novom Sadu, te hospitalizovanih pacijenata zbog korone u subotičkoj Opštoj bolnici nema. Do sada su u “Mišeluk” iz Subotice poslata tri pacijenta, dok jedan čeka pozitivan PCR test koji je odnedavno obavezan za prijem u ovu zdravstvenu ustanovu.

U poslednje dve nedelje došlo je do blagog povećanja broja pregleda u Respiratornoj ambulanti Opšte bolnice. Dnevno se u ovoj Ambulanti obavi između 10-17 pregleda, a broj pozitivnih pacijenata se kreće između 1 i 6 na dnevnom nivou. Tokom prošle nedelje u Respiratornoj ambulanti Bolnice kovid virus je potvrđen kod 22 pacijenta, a ove nedelje, do sada kod njih 14. Odnedavno, pacijenti pozitivni na korona virus koji zahtevaju bolničko lečenje, šalju se u Kovid bolnicu “Mišeluk”, a do sada su iz naše Bolnice u ovu zdravstvenu ustanovu transportovana 3 pacijenta.

Kliničke slike obolelih od infekcije kovid-19 su i na početku novog, sedmog talasa korona virusa, blage, ističe dr Kujundžić.

U Opštoj bolnici epidemiološku situaciju ocenjuju kao stabilnu i apeluju na starije i sugrađane sa pridruženim bolestima da nose maske u zatvorenom prostoru.