среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Blaga zima

Blaga zima

Blaga zima i Božić bez snežnih padavina ove godine razočarali su one koji su želeli da se grudvaju za vreme praznika. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda poručuju da se zbog vremenskih uslova snežne padavine očekuju tek u februaru.

Građani sa kojima smo razgovarali napomenuli su da ne pamte ovako toplu zimu. Istakli su da im sunčano vreme veoma prija, ali da bi više voleli da je ,,prava“ zima i da Božić proslavljaju uz zimske čarolije na snegu i ledu.

Prema rečima Gorana Mihajlovića, načelnika Centra za prognozu vremena u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, temperature su iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. On napominje da je najtopliji Božić u našoj zemlji bio sedmog januara 2001.godine kada je izmeren 21 stepen, a blage zime zabeležene su 2007.godine i 2016.godine. Temperature koje su zabeležene ove godine jesu neuobičajene zbog čega neće biti snežnih padavina u prvoj trećini zimskog perioda.

Stručnjaci prognoziraju blagu zimu sa padavinama koje će biti u granicama višegodišnjih vrednosti. Tokom januara neće biti perioda sa dužim nizom hladnih dana stoga se snežne padavine mogu očekivati tek u februaru. Narednih dana očekuje se toplo vreme uz prolećne temperature, a krajem nedelje biće oblačno i hladnije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.