Biciklisti „Spartaka“ uspešno su otvorili ovogodišnju takmičarsku sezonu

Posle duže takmičarske pauze, biciklisti „Spartaka“, u nedelju, su ponovo imali priliku da se okušaju na jednoj trci.

Pod dirigentskom palicom trenera Dejana Perčića, Subotičani su nastupili na tradicionalnom međunarodnom Kupu Beograda, gde je kadet Mark Perčić stigao na cilj drugi, junior Mihajlo Bolić bio je šesti, dok se mlađi poletarac Marko Tikvicki plasirao na devetu poziciju.

Epidemija korona virusa izmenila je prvobitno najavljeni ovogodišnji kalendar takmičenja Biciklističkog saveza Srbije, tako da, u narednih pet meseci, vozače u našoj zemlji očekuje zgusnut i izuzetno naporan raspored nadmetanja.

Kao i ranijih godina, Biciklistički klub „Spartak“, 18. jula, biće domaćin i organizator „Velike nagrade Jovana Mikića Spartaka“, koja će se, najverovatnije, održati u Tavankutu.

Iako u Biciklističkom klubu „Spartak“, trenutno, nema takmičara u seniorskoj konkurenciji, mlađi vozači, među kojima ima i izuzetno perspektivnih devojčica, poput poletarke Nikoline Perčić, koja je, prošle godine, trijumfovala u generalnom plasmanu za Kup Srbije, ljubitelji ovog atraktivnog i zahtevnog sporta ne treba da brinu za budućnost Biciklističkog kluba „Spartak“.