Bezbedno kupovati meso iz rashladnih vitrina na pijacama

Prodaja mesa i mlečnih proizvoda na pijacama dozvoljena je samo u rashladnim vitrinama, a proizvodi koji se prodaju iz rashladnih vitrina su bezbedni poručuju iz preduzeća „Subotičke pijace“, kao i iz AD „Tržnica. Za prodaju mesa, kolača i mlečnih proizvoda neophodo je ispuniti uslove poput adekvatne temperature i održavanje higijene vitrina.

Rozalija Bajht već trideset godina prodaje pileće meso na Mlečnoj pijaci, kako kaže za sve ove godine nije imala nikakvih problema jer prodaje isključivo sveže namirnice, svakodnevno, po nekoliko puta, čisti vitrine, a meso se uvek drži na adekvatnoj temperaturi.

Iz preduzeća „Subotičke pijace“ poručuju da je meso koje se prodaje na pijacama u rashladnim vitrinama bezbedno, te da se kontrole od strane nadležnih sprovode svakog meseca.  Takođe, napominju da meso i mlečni proizvodi mogu da se prodaju isključivo iz rashladnih vitrina.

Pre nešto manje od godinu dana, zbog potrebe tržišta za prehrambenim proizvodina, otvorena je mlečna hala i na Buvljaku. Iz AD „Tržnica“ napominju da su i zakupci i kupci izuzetno zadovoljni, a ovu činjenicu potvrđuje i povećan promet. Svi kupci imaju mogućnost da na potpuno bezbedan način kupe namirnice životinjskog porekla navode iz AD „Tržnica“ i dodaju da za skoro godinu dana nije bilo nikakvih problema.

Podsećamo sugrađane da na ovim tropskim temperaturama meso i mlečne proizvode na pijacama mogu bezbedno kupovati samo iz rashladnih vitrina.