уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Uncategorized / Bespovratna sredstva za porodice u Vojvodini u kojima se rodi 3 ili 4 dete

Bespovratna sredstva za porodice u Vojvodini u kojima se rodi 3 ili 4 dete

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku o dodeli 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji AP Vojvodine, za 2019. godinu.

Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budzetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine, i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
Pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete.
Prošle godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši problem stanovanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Fudbalerkama „Spartaka“ predstoji derbi protiv „Crvene zvezde“

Posle osam vezanih pobeda, fudbalerke „Spartaka“, u subotu, očekuje derbi devetog kola Superlige Srbije protiv …

2 Komentari

  1. Samo deca koja su rodjena 2018 ??!? Kao da oni koji su rodjena 2014-2016 nisu 3 ili 4 dete i nikad nece biti sram vas bilo

  2. Ovo nije u redu… I moje treća devojčica rođena je 10.11.2017. godine, prethodne dve devojčice 2008 i 2010…MI NEMAMO PRAVA KAO OSTALE PORODICE, ZAŠTO?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *