среда , 28 јула 2021
Naslovna / Društvo / Besplatni udžbenici za decu romske nacionalnosti

Besplatni udžbenici za decu romske nacionalnosti

Grad je i ove godine obezbedio udžbenike za romske đake iz socijalno najugroženijih porodica, a članovi GV Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, u maloj zgradi OŠ “Sečenji Ištvan”, podelili su udžbenike deci. Za kupovinu udžebenika Grad je iz ovogodišnjeg budžeta izvojio sredstva u visini od 350 hiljada dinara.
Ove godine kupljeno je 52 kompleta udžbenika za romske đake iz socijalno ugroženih porodica. Obezbeđivanje udžbenika deci iz romske populacije jedna je od mera koju Grad sprovodi u cilju sprečavanja napuštanja osnovne škole pre kraja obrazovnog ciklusa, a u program su uključene četiri osnovne škole.
Ovo je samo jedna u nizu mera koje sprovodi Grad kako bi obrazovanje romske dece bilo efikasnije, poručila je direktorka OŠ “Sečenji Ištvan” Vesna Vajs. Ona je dodala da je za efikasno obrazovanje potrebno i da deca redovno dolaze u školu, te da nauče jezik na kom slušaju nastavu.
Za kupovinu udžbenika deci iz romske populacije, osim Grada, sredstva u visini od 50 hiljada dinara obezbedio je i Edukativni centar Roma.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Donacija zaposlenih u „Idea“ prodavnicama korisnicima Doma „Kolevka“

Zaposleni u 12 “Idea“ prodavnica iz Apatina, Sombora i okoline donirali su prehrambene i kozmetičke …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *