Besplatni higijenski ulošci i za studentkinje u Subotici

Ekonomski fakultet jedan je od tri u Subotici koji su se pridružili akciji “Ženske inicijative” iz Novog Sada, zahvaljujući čemu će njihove studentkinje imaju pristup besplatnim higijenskim ulošcima.

Udruženje “Ženska inicijativa” iz Novog Sada osnovale su tri nekadašnje studentkinje Filozofskog fakulteta. Već tri godine neumoljivo se bave ukidanjem menstrualnog siromaštva u Srbiji, stava su da bi higijenski ulošci trebalo da budu dostupni u svakom toaletu, potpuno besplatno i u tome uspevaju kroz akciju sprovođenja uložaka na fakultetima i u srednjim školama. Osim na fakultetima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Prištini, besplatni ulošci od sada su dostupni i u Subotici i to zahvaljujući donaciji jednog od vodećih brendova iz oblasti higijene i zdravlja.

Godišnja zaliha stigla je na Građevinski, Ekonomski i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku. Studentkinje su sa oduševljenjem pozdravile ovu akciju, a jedna od njih je i Lena Milićević, studentkinja na Ekonomskom fakultetu.

Sa Ekonomskog fakulteta ističu da je ovo novina za njihovu ustanovu, da je veoma značajna, te da se nadaju da će se saradnja nastaviti i naredne akademske godine.

Donaciju je dobio je i ženski studentski dom “23. oktobar” u Novom Sadu, čime je postao prvi Dom u Srbiji koji ima besplatne higijenske uloške.