четвртак , 2 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Besplatne radionice tokom leta za decu

Besplatne radionice tokom leta za decu

Kako bi promovisali socijalnu inkluziju dece sa smetanjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i sportske aktivnosti Udruženje „Zajedno“ realizuje projekat „Vežbajmo zajedno“. Tokom leta će se na više lokacija u gradu organizovati ukupno 57 besplatnih radionica za decu uzrasta od 5 do 12 godina sa i bez invaliditeta.

Jedna od aktivnosti koja se sprovodi svake srede na bazenu u Dudovoj šumi su Igre na vodi koje se organizuju u terminu od 10-11 časova. Grupa od preko dvadesetak dece uz pomoć trenera i uz nadzor roditelja kao i defektologa uče da plivaju. Roditelje dece koja učestvuju u radu ove radionice su srećni što se organizuju sadržaji koji će omogućiti njihovoj deci da tokom leta borave na bazenu.

„Vežbajmo zajedno“ je projekat kojim će biti obuhvaćeno više od 150 dece uzrasta od 5-12 godina kroz 6 radionica koje će se tokom leta održavati u ustaljenim terminima. Svi zainteresovani roditelji, kako dece sa invaliditetom tako i bez invaliditeta treba da se prijave za aktivnosti koje ih zanimaju Udruženju „Zajedno“. Ovaj projekat deo je projekta „Sport za sve“ koji se realizuje u saradnji sa UNICEFOM. Projekat se realizuje od kraja aprila do 15. septembra.

Svakog ponedeljka od 17,30-19,30 organizovano je rekreativno jahanje na Ergeli Kelebija, utorkom od 18-19 časova deca imaju priliku da uče latino plesove, dok je u istom terminu za decu od 5-7 godina predviđeno rekreativno vežbanje u Dudovoj šumi. Sredom od 10-11 održavaju se Igre na vodi na bazenu u Dudovoj šumi, a od 18-19 sportsko rekreativno vežbanje za mališane od 7-9 godina u Dudovoj šumi. Deca uzrasta od 9-12 godina vežbaju četvrtkom od 18-19 časova takođe u Dudovoj šumi.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *