Besplatne obuke za stanovnike opštine Čoka

Kako bi pomogli mladim ljudima bez posla, ali i starijima od 50 godina da unaprede svoje znanje i veštine i lakše dođu do zaposlenja, opštine Čoka u Srbiji i Deta u Rumuniji zajednički realizuju IPA projekat “Regionalni centar za zapošljavanje”.

Prva u nizu radionica Engleskog jezika u okviru projekta “Regionalni centar za zapošljavanje” održana je u petak u prostorijama osnovne škole u Čoki. Jedna od polaznica ove radionice, Izabela Orosi, kaže da joj mogućnost da dobije diplomu o poznavanju engleskog jezika mnogo znači zbog napredovanja na poslu jer je svesna koliko je u današnje vreme važno poznavanje stranih jezika.

Po rečima trening kooridnatora projekta, Nevene Bulatović, najveće interesovanje meštana Čoke je za radionice engleskog jezika, a osim ovih radionica projektom je predviđeno da Čokani stiču znanja i veštine i iz drugih oblasti koje će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada.

Radionice u okviru projekta “Regionalni centar za zapošljavanje” održavaju se u prostorijama osnovne škole u Čoki, a tokom dalje realizacije projekta biće oformljena i dva regionalna centra za zapošljavanje. Jedan će biti smešten u opštini Čoka, a drugi u opštini Deta u Rumuniji.

Projekat je započet 28. jula i tokom naredne dve godine omogućiće besplatnu obuku za 140 nezaposlenih lica u više oblasti u opštinama Čoka i rumunskoj opštini Deta.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime