Bašta u školskom dvorištu

U dvorištu OŠ “Sveti Sava” učiteljica i njen razred 4b zasadili su baštu koju će zajednički održavati, a pored toga rade i na izradi cvetnog bunara i na oplemenjavanju prostora iza škole.

Kad se male ruke slože, sve se može- to su svojim primerom pokazali i učenici 4b odeljenja OŠ “Sveti Sava”. Oni su zajedno sa učiteljicom i svojim roditeljima zasadili različite biljke i cveće u dvorištu škole, a svako od njih dao je svoj doprinos. Učenici će nastaviti da brinu o svojoj baštici za sve vreme svog školovanja, da je čuvaju od zagađenja, gaženja i vodiće računa da se redovno zaliva.

Učiteljica Aleksandra Savić već 35 godina radi u OŠ “Sveti Sava” i odavno čeka priliku da ljubav prema cveću pretoči u baštu u dvorištu škole. Nedavno se prilika za to ukazala i učiteljica Aleksandra je uz pomoć koleginice Slavice, ali i dece i njihovih roditelja san pretočila u javnost i oplemenila prednji deo dvorišta škole.

Učiteljica Aleksandra nastavlja sa ulepšavanjem školskog dvorišta uz pomoć svojih kolega i đaka, pa je u toku izrada ukrasnog cvetnog bunara želja pored bašte, a u narednom periodu u planu je da se iza školske zgrade podigne dečije igralište i da se postave klupe.