Bašta ispred zgrade

Stanari zgrade na Prozivci u ulici Lovre Bračuljevića 49 oplemenili su prostor ispred svoje zgrade mladim sadnicama kako bi ulepšali svoj životni prostor , ali i kako bi poslali poruku da je životna sredina važna i da je moramo čuvati.

Dve travnate površine ispred zgrade u ulici Lovre Bračuljevića 49 na Prozivci od pre nekoliko dana krase nove sadnice. Složni stanari ove zgrade okupili su se oko ideje da ulepšaju prostor ispred zgrade, najpre sebi, ali i svim prolaznicima koji tuda šetaju.

Među inicijatorima akcije sadnje bio je i Jovan Uverić koji više od dve decenije živi u Lovre Bračuljevića 49. On se seća vremena kada Prozivka nije bilo puna drveća kao sada, a prazan prostor na dve travnate površine ispred zgrade je uz dogovor sa stanarima zgrade u kojoj živi odlučio da pretvori u zelenu oazu u kojoj će svi uživati.

Goranski rasadnik je prepoznao i podržao inicijativu stanara zgrade u Lovre Bračuljevića 49, te im je obezbedio sadni materijal kako bi sproveli ideju u delo i oplemenili svoj životni prostor.