Bakić izneo odgovore Vlade na zahteve poljoprivrednika

Gradonačelnik Stevan Bakić na održanoj konferenciji za medije predočio je odgovore Vlade na zahteve poljoprivrednika koji su izneti danas na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić. Tom prilikom apelovao je na lokalne poljoprivrednike da sklone mehanizaciju iz centra grada i naglasio da je na raspolaganju za dalje razgovore.

U odgovoru na zahteve poljoprivrednika, između ostalog, stoji da će zabrana izvoza poljorivrednih proizvoda biti stavljena van snage, da će biti omogućeno poljoprivrednicima da na NIS-ovim pumpama toče gorivo dva puta u toku dana, te da će se Agro kartice izdavati po ubrzanoj proceduri. Takođe se navodi da je ponuđena cenu za otkup suncokreta u iznosu od 535 evra po toni.

Bakić je podsetio da zahtevi koji su upućeni lokalnoj samoupravi nisu u njenoj nadležnosti, već u pokrajinskoj i republičkoj, i naglasio da su njegova vrata širom otvorena za saradnju sa poljoprivrednicima.

Poljoprivrednici su o ovom predlogu mogli da se izjasne do 15 časova. Lokalni ratari u toku dana su sa svojim mehanizacijama otišli kućama, gde će se kako kažu međusobno dogovoriti da li će proteste nastaviti sutra u centru grada ili u Novom Sadu.