Audicija za „Kiš teatar“ u subotu, prijave u toku

Audicija za novu generaciju Kiš teatra održaće se u subotu, sa početkom u 18 časova, u Fondaciji za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”. Plan i program napravljen je po uzrou rada studenata prve godine glume na akademijama, a časovi su potpuno besplatni.

Obučavanje mladih kreativnih i talentovanih Subotičana kojima je san da se oprobaju na sceni i nauče više o glumi, nastavlja se i ove godine u “Kiš teatru”. Prema rečima Stefana Oroveca, subotičkog glumca koji vodi “Kiš teatar”, za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju ili imitaciju.

Škola glume traje sve do februara, a u prvom semestru polaznici uče osnovne elemente glume, po uzoru na prvu godinu glumačkih akademija. Zatim sledi javni čas i predstavljanje publici, dok se u drugom semestru radi na predstavi koja će biti odigrana u Dečjem pozorištu. Po završetku, najbolji imaju priliku i da ostanu kao stalni članovi “Kiš teatra”, a škola može biti i sjajna prilika za dalje napredovanje.

Sreću na audiciji koja će biti održana u subotu u 18 časova mogu oprobati svi od 15 do 30 godina, uz prethodnu prijavu na mejl: [email protected] ili fejsbuk i instagram stranicu fondacije.