Atletičari „Spartaka“ uspešno su priveli kraju ovogodišnju takmičarsku polusezonu

Atletičari „Spartaka“ uspešno su priveli kraju ovogodišnju takmičarsku polusezonu

U upravo završenoj takmičarskoj polusezoni, atletičari i atletičarke „Spartaka“ doneli su u Suboticu pregršt medalja i pehara, a na brojnim domaćim nadmetanjima dominirali su srednjeprugaši iz našeg grada, koji su se ovogodišnjim rezultatima probili u sam vrh srpske atletike.

Osim njih, posebno zapažene uspehe ostvarila je i prva dama subotičkog sporta Dijana Šefčić, koja je na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke, čiji domaćin je bio Kruševac, osvojila jubilarnu, tridesetu po redu, titulu državnog prvaka u bacanju kugle.

U proteklih šest meseci, među predstavnicima Atletskog kluba „Spartak“, u konkurenciji mlađih juniorki, standardno dobre rezultate postizala je i perspektivna Jovana Vukas, koja se specijalizovala za trke na 200 i 400 metara.

Zahvaljujući postignutim uspesima, Jovana Vukas, koja neretko trči i u konkurenciji seniorki, najozbiljnije je zakucala i na vrata atletske reprezentacije Srbije, tako da njeno vreme tek dolazi.

Iako atletiku mnogi nazivaju „kraljicom sportova“, ona nije ni malo lak vid fizičke aktivnosti, jer zahteva mnogo ulaganja, truda i mukotrpnog rada. Možda je i to jedan od razloga što se mladi i u našem gradu teže opredeljuju za ovaj bazični sport, ali predstavnici Atletskog kluba „Spartak“, koji broji oko sto takmičara, nadaju se da će se to uskoro promeniti sa najavljenim novim investicijama na atletskoj stazi na Gradskom stadionu, koje će značajno poboljšati i modernizovati uslove rada za sve sadašnje i buduće članove njihove male, ali odabrane sportske čete.