Atletičari AKŽ „Spartak“ nastupili na Otvorenom prvenstvu Beograda

Atletičari AKŽ „Spartak“ proteklog vikenda, 14. i 15. januara, nastupili su na Otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani za seniore i starije pionire/ke, koje je imalo međunarodni katakter i ostvarili izuzetne rezultate s obzirom da nisu imali nijedan trening u vrlo izazovnim uslovima trčanja u dvorani. U konkurenciji trkača iz Srbije, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, naši trkači osvojili su dve medalje i oborili veliki broj ličnih rekorda.

Maksim Puškar, junior „Spartaka“ je u seniorskoj trci na 3000 m osvojio 2. mesto u jakoj konkurenciji istrčavši trku u vremenu 8:43,88, te je pokazao da je povreda koja mu je zadavala muke krajem prošle sezone prošlost i da iako je trčao svesno rezervisano može da ostvari odlične rezultate i da je na najboljem putu da do marta dostigne formu i istrči normu za prvenstvo Evrope za seniore na 10000 m, što je i jedan od ciljeva ove takmičarske sezone.

Istog dana u seniorskoj trci na 400 m Darijo Bašić Palković istrčao je u možda i najjačoj trci dana 50,16 s, postavio novi lični rekord u ovoj disciplini u dvorani i zauzeo 7. mesto. Bašić Palković je, takođe, vrlo blizu ispunjavanja norme za evropsko prvenstvo na 400 m i 800 m u konkurenciji mlađih seniora.

Na ovom takmičenju svoj debitantski nastup imao je Stefan Mihajlović, koji se atletikom počeo baviti pre nekoliko godina i uz izuzetan napredak istrčao je odličan rezultat od 8,04 s na 60 m i 25,57 s na 200 m što mu je ujedno i lični rekord.

Drugog dana takmičenja, održano je prvenstvo Beograda za starije pionire/ke na kojem je Elena Puškar u izuzetno jakoj trci na 800 m istrčala sjajnih 2:34,34 uz lični rekord i bronzanu medalju. Imajuću u vidu da je organizator takmičenja dopustio preveliki broj takmičarki na stazi, te da je Elena stavljena u drugi red na startu, u prvih 50 m trke je zbog toga zaostala 15 – ak metara za vodećim takmičarkama, ali je uspela da im se priključi, ona će moći da konkuriše za jednu od medelja i na državnom prvenstvu.

Čila Benak je istrčala sjajnih 60 m i rezultatom od 8,91 s zauzela odlično 38. mesto od 82 učesnice u ovoj disciplini.

Za ovaj sjajan usleh atletičara AKŽ „Spartak“ zaslužan je trener Zvezdan Kalmar.