субота , 8 маја 2021
Naslovna / Društvo / Apel za pomoć porodicama koje su ostale bez krova

Apel za pomoć porodicama koje su ostale bez krova

Nakon što je prošlog četvrka na adresi Koste Racina 7 izgoreo krov na porodičnoj kući, porodice apeluju za pomoć svojih sugrađana kako bi im pomogli u saniranju nastale štete koja se procenjuje na oko 10.000 evra.

Prema rečima naše sugrađanke Margite Mirkov, koja je usled ovog požara ostala bez krova, kaže da prvo što je čula tog dana jeste tup udarac, te je pomislila da je neko pao sa terase, međutim kada je izašla iz svog doma i pogledala u krov jedino što je videla jeste gust i crn dim oko dimnjaka. Vatrogasne službe su ubrzo stigle, ali ne zna ko ih je pozvao jer ona, kako kaže, od šoka nije mogla da se seti njihovog broja, a ono što takođe još uvek ne znaju jeste uzrok požara.

Na sreću, niko nije nastradao ali je požar naneo veliku materijalnu štetu, dve porodice ostale su bez krova, a samim tim i bez struje i grejanja, te su morali da nađu drugi smeštaj dok se krov ne sanira jer njihovi domovi trenutno ne ispunjavaju uslove za život. Drugu porodicu koja je pretrpela ovu nesreću čine samohrana majka i dvoje dece. Kako kaže Margita Markov, već su krenuli u potragu za majstorima, kao i nabavku materijala ali to iziskuje previše sredstava, koji oni nemaju.

Akciju prikupljanja pomoći porodicama organizovala je njihova komšinica Melinda Đukić, koja je apelovala na sve sugrađane da pomognu koliko god su u mogućnosti pomognu.

Svi sugrađani koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na brojeve žiro računa Margite Mirkov: 105 – 409004272 – 62 ili Mihalja Vašarheljija: 200 – 40618430 – 12.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nedelja Crvenog krsta od 8-15.maja

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica pomaže zajednici i sugrađanima u borbi protiv pandemije shodno potrebama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *