субота , 13 августа 2022
Naslovna / Društvo / Angio sala i novo Odeljenje pulmologije ove godine u Opštoj bolnici

Angio sala i novo Odeljenje pulmologije ove godine u Opštoj bolnici

Od polovine godine pacijenti sa akutnim infarktom srca će, umesto na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, po najsavremenijim medicinskim standardima biti lečeni u subotičkoj Opštoj bolnici. Prilikom obilaska radova na opremanju angio sale, pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković i predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor istakli su da će samo tokom ove godine Pokrajinska vlada u opremanje subotičke Opšte bolnice uložiti preko 100 miliona dinara.

Zahvaljujući sredstvima iz pokrajinskog i republičkog budžeta, Subotica će pored Sombora i Kikinde od polovine godine dobiti savremenu angio salu. Paralelno sa opremanjem prostora angio sale, koja će biti na petom sprtau Opšte bolnice, obučava se tim subotičkih kardiologa, te će se najteži kardiovaskularni pacijenti u narednom periodu umesto na Institutu u Sremskoj Kamenici, lečiti u Subotici.

Pokrajinska vlada će prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravsto dr Zorana Gojkovića ove godine u subotičku Opštu bolnicu uložiti preko 100 miliona dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima, biće rešen višedecenijski problem Odeljenja pulmologije, koje će iz zgrade stare vek i po biti premešteno u novi deo bolnice, čime će biti omogućeno lečenje pulmoloških pacijenata u najsavremenijim uslovima.

U protekla tri i po meseca, Opšta bolnica uvela je niz dijagnostičkih procedura i intervencija poput bronhoskopije, operacija štitne žlezde i ugradnje specijalnih pejsmejkera. Broj operacija katarakte povećan je za 50 odsto, oftalmoloških pregleda za čak 200 procenata, dok je broj ugrađenih pejsmejkera povećan za 50 odsto.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Koncert Tijane Bogićević u nedelju na Paliću

Pop pevačica Tijana Bogićević održaće koncert u nedelju na Letnjoj pozornici na Paliću. Koncert je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.