Ambulanti u Kumičićevoj donirano ambulantno vozilo i oprema

Predsednik Upravnog odbora ASB Hans Urlih Pfafman i direktor organizacije IDC Miodrag Nedeljković uručili su ključeve od ambulantnog vozila direktorki Doma zdravlja dr Mili Dujmić Bogdanović . Ambulantno vozilo biće korišćeno za potrebe Doma zdravlja, novoizgrađene ambulante u Kumičićevoj, kao i za potrebe službe Hitne pomoći. Pored ambulatnog vozila, donirana je i kompletna oprema koja je neophodna za funkcionisanje ambulante u Kumičićevoj.

Ova donacija rezultat je dugotrajne saradnje između ASB-a iz Bavarske i Udruženja građana Inicijativa za razvoj i saradnju. Saradnja je započela u vreme najintenzivnije migrantske krize, te se razvila u prijateljstvo.

Iz lokalne samouprave poručuju da će grad i u budućnosti nastaviti da podržava ovakve projekte. Takođe, dodaju da je na njima da obezbede dozvole i rešenja kako bi se omogućio dalji razvoj ovako velikih projekata.

Iz Doma zdravlja navode da će ova donacija, kao i donacija za izgradnju ambulante, umnogome poboljšati kvalitet medicinskih usluga, te omogućiti neometani rad medicinskog osoblja, što će kao posledicu imati veće zadovoljstvo građana.

Novoizgrađenoj ambulanti u Kumičićevoj, pored vozila, donirana je i sva medicinska oprema koja je neophodna za funkcionisanje ove zdravstvene ustanove. Između ostalog, donirani su i inhalatori, stabilizator, EKG aparati, aparati za merenje pritiska te slušalice. Vrednost celokupne donacije iznosi oko 30 000 e.