Ambasadori Evropske unije u dvodnevnoj poseti Subotici

U okviru projekta „EU u mom kraju” ambasador Evropske unije u Republici Srbiji Emanuel Žiofre zajedno sa ambasadorom Republike Češke, Tomašom Kuhta i ambasadorkom Švedske Anikom Ben David, borave u dvodnevnoj poseti Subotici i Senti. Tim povodom, u Gradskoj kući održan je sastanak ambasadora sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem.

Gradonačelnik Stevan Bakić istakao je da je tokom sastanka bilo reči o predsnostima zbog kojih je naš grad poželjan za direktne strane investicije i otvaranje novih radnih mesta. Takođe, predstavljeni su i mnogi značajni projekti, koji su realizovani ili započeti zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade Republike Srbije i Pokrajisnke vlade, a Bakić je izrazio i zahvalnost na onima koje finansira Evropska unija. Grad će i u budućnosti biti posvećen evropskim vredsnotima, naglasio je on.

Ambasador Evropske unije u Republici Srbiji Emanuel Žiofre istakao je da je tokom sastanka bilo reči i o najvažnijim pitanjima i izazovima sa kojima se Subotica suočava, poput migracije.

Srbija ima našu punu podršku na evropskom putu, rekao je Tomaš Kuhta, ambasador Češke.

Nakon sastanka ambasadori su posetili subotičku Sinagogu, Gimnaziju “Svetozar Marković” gde su razgovarali sa učenicima i nemačku fabriku “Bojsen”, dok će sutra u okviru posete obići i Regionalnu deponiju u Bikovu i poljoprivrednike koji su dobili finansijsku podršku Evropske unije.