Ambasador Japana u Srbiji posetio Suboticu

Ambasador Japana u Srbiji NJ.E. Takahiko Kacumato sastao se danas sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem. Na sastanku je bilo reči o privrednim, investicionim, turističkim i kulturnim potencijalima Subotice, kao i o spoljno-trgovinskoj razmeni na području Severnobačkog okruga, koja je u 2021. godini iznosila 19,2 miliona dolara, odnosno 45,9 odsto više u poređenju sa 2020.godinom.

Gradonačelnik je istakao da poseta ambasadora Japana u Srbiji ima izuzetan značaj i posebnu težinu, uzimajući u obzir da je ostvarena u godini kada Srbija i Japan slave veliki jubilej – 140 godina prijateljskih, političkih, društvenih i ekonomskih odnosa. Na sastanku je bilo reči i o dolasku japanskih kompanija na ovo područje, kao i o njihovo investiranje u grad, rekao je Bakić i dodao da su se tokom razgovora dotakli mnogih tema, među kojima je i proširenje Slobodne zone Subotica.

Ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumato, izrazio je zadovoljstvo što je prvi put u Subotici. On je naglasio da između dveju zemalja postoji dobra osnova za dalju izgradnju odnosa.

Na sastanku je bilo reči i o turističkim i kulturnim potencijalima Subotice.