Aleksandar Vučić proglašen za Počasnog građanina Subotice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovogodišnji je dobitnik zvanja Počasni građanin Grada Subotice. Ovu odluku koju je predložio gradonačelnik Stevan Bakić podržalo je 49 od 53 prisutna odbornika na današnjoj sednici Skupštine grada.

Glavni razlozi gradonačelnika Stevana Bakića da predsednik Srbije bude počasni građanin Subotice su privlačenje stranih investitora, podrška realizaciji mnogih kapitalnih projekata, među kojima Narodno pozorište i Akva park na Paliću. Ovu odluku Bakić ocenjuje kao istorijsku.

Iako je nesporno da zvanje po pravilu treba da dobije neko čiji je život i rad vezan za Suboticu, odluku je podržao i Savez vojvođanskih Mađara, između ostalog zbog toga što su zahvaljujući prijateljskim odnosima Vučića i Orbana, odnosi dveju zemalja na istorijskom maksimumu, kaže Janoš Nagel šef odborničke grupe SVM.

Opozicija se sa donetom odlukom ne slaže i navodi da Subotica ima značajnije ljude koji su svojim radom više doprineli ugledu Grada.

Usvojena je i Odluka o dodeli priznanja Pro urbe koju će dobiti poslastičarnica Pelivan i doktor Nandor Šeljmeši, specijalista urologije.