Albanija i Crna Gora među najtraženijim destinacijama ovog leta

Sezona godišnjih odmora je uveliko u toku, a najtraženije destinacije ovog leta su Albanija i Grčka, tvrde u turističkim agencijama.

Naši sugrađani ovog leta destinaciju za odmor, osim po željama biraju i na osnovu zahteva koje određene zemlje postavljaju pred turiste, a koji se tiču obaveznog PCR, antigenskog testa ili vakcinacije.

U turističkim agencijama kažu da su ove sezone “bum” doživele Albanija i Crna Gora, s obzirom na to da za ulazak u ove dve države nije neophodan PCR ili antigenski test, kao ni potvrda o vakcinaciji. Kako sezona odmiče i menjanju se uslovi za ulazak i u druge zemlje, počelo je interesovanje i za Egipat, Tursku, kao i za omiljeno srpsko letovalište Grčku.

Kada su u pitanju cene aranžmana, četvoročlana porodica sa dvoje dece za 7 dana letovanja u Grčkoj u julu ili avgustu, u proseku treba da izdvoji od 800-1000 evra, sa uračunatim autobuskim prevozom i bez hrane. Za isti novac, može se letovati u Turskoj, sa uračunatim autobuskim prevozom i polupansionom. Za Egipat, četvortočlana porodica sa dvoje manje dece, uz avionski prevoz i all inkluziv smeštaj treba da izdvoji u proseku oko 1500 evra.