Akcija kontrole kretanja migranata kroz Suboticu

Zajedničkom akcijom policije, bezbednosne agencije i inspekcijskih službi, a na incijativu načelnika Severnobačkog okruga, obavljena je još jedna akcija kontrole kretanja iregularnih migranata kroz naš grad.

U okviru akcije izvršena je kontrola ugostiteljskih objekata koji pružaju usklugu smeštaja i tom prilkom zatvorena je poznata Vila na Paliću, koja nije ispunjavala zakonske propise za rad, a u kojoj su bili smešteni iregularni migranti, za koje se sumnja da su izvršili krivično delo- nedozvoljeni prelazak preko državne granice i krijumčarenje ljudi.

Na fb stranici Kancelarije načelnika Severnobačkog upravnog okruga, Bojana Šoralova se navodi da su predmet kontrole, svi strani državljani koji su ilegalno ušli u Republiku Srbiju.

Kako uskoro počinje nova školska godina, najavljene su kontrole u blizini svih školskih objekata. Cilj zajedničke aktivnosti institucija, jeste poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih građana, kao i uspostavljanje normalnih uslova života migranata u Centrima.

Načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov ističe da je u Subotici razbijen veći broj krijumčarskih bandi, čime su poslate jasne poruke svima koji krše zakone Republike Srbije.

Trenutno u Suboticu pristiže oko 70% regularnih migranata (koji su legalno ušli u Srbiju ili su odmah po ulasku u našu zemlju regulisali pravni status izražavanjem namere da zatraže azil) i oko 30% iregularnih migranata (koji su ilegalno ušli u Srbiju, oni ili ne poseduju nikakav dokument ili nisu zatražili azil).

Svaki Iregularni migrant ili osoba koja im pomaže u „slobodnom kretanju“ biće lišena slobode, što znači da će svaki takav migrant biti sproveden do Centra, a krijumčar u pritvor, naglašava Šoralov.

Prethodni članak
Sledeći članak

2 Komentara

  1. Možete doći i u Franje Kluza motel preko od hipodroma!Ima ih kolko hoćeš.Danas ispred motela jedno 30 njih.Nije nam dosta ovih naših sa buvljaka još su nam falili i migranti.

Komentari su zatvoreni