Akcija „Hotspot“ i u Subotici

Policija Srbije, jutros u 6 časova započela je opsežnu aktivnost, na teritoriji osam policijskih uprava, u okviru akcije „Hotspot“, tokom koje su izvršeni detaljni pretresi prihvatnih centara za migrante, otvorenih i zatvorenih prostora na kojima borave migranti u cilju pronalaženja iregularnih migranata i članova organizovanih kriminalnih grupa koji se bave njihovim krijumčarenjem. Akcija je sprovedena i u Subotici, a najveća koncentracija policijskih snaga i Žandarmerije bila je kod Lidla, odnosno na području teretnog dela Železničke stanice.

Ministar unutražnjih poslova, Aleksandar Vulin je rekao da su policijske uprave u sadejstvu sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Komesarijatom za izbeglice, u okviru borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv krijumčarenja ljudi, učinilo sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, ali na prvom mestu krijumčarske bande obuzdaju i privedu zakonu.

– Država Srbija neće biti parking za migrante, država Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone. Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i naš svakodnevni život ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana – poručio je ministar Vulin.

Policija sa teritorije Beograda, Subotice, Sombora, Kikinde, Šapca, Kraljeva, Vranja i Novog Pazara uhapsila je 7 osoba zbog sumnje da su organizatori krijumčarenja ljudi i pronašla 991 iregularnog migranta koji će tokom dana biti prebačeni u prihvatne centre.