Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Srednjoj medicinskoj školi

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u Srednjoj medicinskoj školi organizovana je akcija Dobrovoljnog davanja krvi i dodela zahvalnica školi za učenike koji su prvi put dali krv.

Predstavnici Crvenog krsta uručili su zahvalnice direktorki škole za 26 učenika koji su jutros po prvi put donirali svoju krv. Prema rečima sekretara Crvenog krsta, dr Siniše Trajkovića, ove akcije izuzetno su važne jer mladi ljudi predstavljaju najveći potencijal kada su u pitanju davaoci krvi.

Na današnji dan Srednja medicinska škola obeležila je i Dan škole, ove godine bez učenika zbog virusa Covid -19. Međutim, kako direktorka škole Tatjana Tot Karakaš ističe, čitava nedelja posvećena je upravo ovom danu, te je škola organizovala niz radionica i aktivnosti. Jedna od njih je upravo akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se odazvali i petoro profesora ove škole.

Srednju medicinsku školu pohađa 625 učenika, a od naredne školske godine otvara se šest novih odeljenja – medicinska sestra tehničar, fizioterapeutski tehničar i kozmetički tehničar.