Akcija dobrovoljnog davanja krvi u OŠ “Kizur Ištvan”

Dan škole, OŠ “Kizur Ištvan” obeležila je akcijom dobrovoljnog davanja krvi kako bi dali svoj doprinos da zalihe krvi budu na zadovoljavajućem nivou.

Igor Magoč je na akciju dobrovoljnog davanja krvi u OŠ “Kizur Ištvan” došao sa kćerkom Anom koja pohađa 1b razred u ovoj obrazovnoj ustanovi. Na ovaj način, Igor je hteo da da dobar primer svom detetu, ali i da pomogne nekome kome je pomoć potrebna.

Povodom dana škole, u OŠ “Kizur Ištvan” organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi kako bi pokazali humanost na delu i kako bi učili decu od malih nogu da se odazivaju na ovakve akcije. Tokom proteklog perioda, ova vaspitno-obrazovna ustanova organizovala je i učestvovala u velikom broju humanitarnih akcija, a ovaj Dan škole želeli su da obeleže na poseban način, kroz akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Na vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u OŠ “Kizur Ištvan” odazvalo se 32 potencijalna davaoca krvi, a od toga je njih 22 dalo krv, među kojima su i 4 davaoca koji su po prvi put dali tečnost koja život znači. Krv su dali zaposleni u školi, ali i roditelji koji su dolazili sa svojom decom.

Kako ističu iz Crvenog krsta, tokom godine se organizuje oko 48 kalendarskih akcija dobrovoljnog davanja krvi, a naredna velika akcija je “Humana subota” koja će biti održana 25. juna na Velikoj terasi na Paliću.