76 godina od osnivanja Gradskog udruženja penzionera

Unapređenje položaja najstarijih, kako kroz brojne ekonomske olakšice, tako i organizacijom aktivnosti radi poboljšanja društvenog života, glavni je zadatak Gradskog udruženja penzionera. Udruženje, koje okuplja oko 15 hiljada najstarijih Subotičana, juče je u Maloj gostioni na Paliću obeležilo 76 godina od osnivanja.

Ekonomka kriza i inflacija dodatno su ugrozili već težak položaj velikog broja penzionera u našoj zemlji. Iz Saveza penzionera Vojvodine kažu da su niske penzije najveći problem penzinera, te pozdravljaju najavljeno povećanje penzija.

Gradsko udruženje penzionera, okuplja oko 15 hiljada najstarijih građana, od kojih oko 10 hiljada plaća članarinu. Plaćanjem članarine, koja je usklađena sa visinom primanja, penzioneri ostvaruju brojne pogodnosti poput nabavke osnovnih životnih namirnica i ogreva na rate.

Sedamdeset i šesti rođendan, obeležen je prigodnim programom, koji su pripremili članovi sekcija koje deluju pri Udruženju. Nastup su imali članovi Mešovitog hora “Adađo”, folklorna grupa, kao i baletska sekcija.