35 odsto vakcinisanih na teritoriji Subotice

Prema podacima Doma zdravlja, od početka masovne imunizacije u našem gradu ukupno je podeljena 81.000 doza neke od četiri dostupne vakcine protiv virusa Covid-19. Prvu dozu cepiva primilo je 42.000 građana, dok je 39.000 primilo obe doze.

Tokom protekle nedelje ukupno je dato 4.200 doza, kaže direktorka Doma zdravlja, Ivanka Beoković. Prvu dozu “Sinofarma” i “Fajzera” primilo je 1.200 građana, dok je njih 3.000 revakcinisano nekom od četiri vakcine. Imunizacija građana u prigradskim mesnim zajednicama, i dalje se nastavlja. Medicinski timovi u sredu će biti u Starom Žedniku, gde će revakcinisati 119 građana, dok će u četvrtak revakcinaciju vrštiti na Kelebiji.

Do sada je imunizovano 35 odsto od ukupnog broja odraslog stanovništva, a tokom vikenda stigle su i nove doze ruskog cepiva “Sputnjik V” koje su namenjene za revakcinaciju. Prve doze ove vakcine mogu da prime samo oni sugrađani koji su se prijavili putem e Uprave.

Osam medicinskih timova svakodnevno obavlja vakcinaciju u centralnom punktu u Novoj opštini, a iz Doma zdravlja poručuju da je vakcinacija bez poziva i dalje aktuelna, te na punkt mogu doći svi stariji od 16 godina.