3000 školskih torbi za prvake

U Pokrajinskoj vladi danas su predstavnicima 30 opština u AP Vojvodini uručeni poklon-kuponi za 3000 školskih torbi za prvake, u vrednosti preko deset miliona dinara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacinalne zajednice Mihanj Njilaš je rekao da je današnji dan nastavak obrazovne politike pokrajinske administracije kako bi manje razvijene opštine bile u fokusu, kao i da se uključi što više opština u kojima se obrazovanje odvija i na jezicima nacionalnih manjina.

Ovo je jedan mali ali značajan poklon Pokrajinske vlade našim prvacima, i naše čvrsto opredeljenje ka unapređenju u sprovođenju prosvetne politike“, poručio je Njilaš.

Goste je primio domaćin skupa pokrajinski sekretar visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i istakao da ovo predstavlja rezulat timskog rada nadležnih sekretarijata rukovodeći se principom pravednosti.

Verujem da smo, rukovodeći se tim principom, zaista ostvarili cilj, jer smo krenuli od najnerazvijenih opština, iz četvrte kategorije, kao i opština u kojima je karakterističan multietnički sastav“, i dodao da samo interakcijom lokalne vlasti i nadležnih pokrajinskih institucija se može graditi uspešan obrazovni sistem na dobrobit naše dece.

Milošević je istakao da je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva i za obnavljanje škola u Vojvodini i podsetio da je u avgustu dodelila školske rančeve za 1.217 đaka od prvog do osmog razreda, koji pohađaju specijalne škole na teritoriji AP Vojvodine.