Subotički poljoprivrednici upozoravaju na problem sa novim nadvožnjakom na Čantavirskom putu

Subotički poljoprivrednici koji po nekoliko puta dnevno u toku žetvenih radova moraju da prelaze nov nadvožnjak na Čantavirskom putu, pozivaju nadležne da reše problem nemogućnosti mimoilaženja velikih radnih mašina sa kamionima na ovom nadvožnjaku i upozoravaju da je već došlo do odronjavanja nadvožnjaka koji još zvanično nije ni pušten u saobraćaj.

Po rečima poljoprivrednog proizvođača, člana Udruženja poljoprivrednika Subotice, Željka Kujundžića, kako bi obrađivao svoju zemlju on mora nekoliko puta dnevno sa kombajnom da pređe novi nadvožnjak na Čantavirskom putu. Gabariti kombajna su toliki da prelazi u drugu traku, te postavlja pitanje kako će saobraćaj funkcionisati kada obe trake budu puštene u saobraćaj?

Pored uskih kolovoznih traka za radne mašine, juče je došlo i do odrona na delu podvožnjaka, pa poljoprivrednici postavljaju i pitanje sigurnosti za sve učesnike u saobraćaju koji koriste ovaj nadvožnjak. Poljoprivrednici apeluju na nadležne da pronađu bezbedno rešenje koje će omogućiti nesmetano kretanje kako automobilima i kamionima, tako i poljoprivrednicima sa velikim radnim mašinama.

Po rečima našeg sagovornika oko pedesetak poljoprivrednih proizvođača gravitira na ovo područje, a u toku intenzivnih žetvenih radova poljoprivrednici ovuda prolaze i po nekoliko puta u toku dana, te od nadleženih traže rešenje nastalog problema za koji smatraju da će biti još veći kada obe trake budu puštene u saobraćaj.