25. godina sa vama YuEco

Na današnji dan pre dve i po decenije, simbolično u pet do dvanaest počeo je sa radom prvi privatni ekološki radio- YU ECO. Direktor RTV YU ECO Jožef Pinter, kao veliki ekolog i zaljubljenik u prirodu tada, pre 25 godina odlučio je da otvori medijsku kuću ekologiji u čast, a danas ova medijska kuća važi za jednu od najuticajnih. Poverenje gledalaca koje je stečeno kroz dugu istoriju postojanja ove medijske kuće obavezuje i opiminje zaposlene na čelu sa direktorom da je naša jedina misija konstantno, brzo, tačno, pravovremeno i objektivno informisanje građana.

Jedini merodavni da ocene kvalitet našeg rada jesu verni gledaoci YU ECO TELEVIZIJE, kojima smo dali priliku da, pred našim kamerama, iznesu stavove ali i kritike o našem izveštavanju.

YU ECO radio osnovan je pre 25 godina sa ciljem promocije ekologije o kojoj se tada malo govorilo. Informisanje građana, edukacija i praćenje inovacija iz ove oblasti bilo je u fokusu tadašnje ekipe novinara na čelu sa direktorom Jožefom Pinterom, a ideja da se otvori radio posvećen ekologiji pokazala se kao izuzetno značajna i pre svega korisna. Veliki broj građana svoja prva saznanja o ekologiji i zaštiti životne sredine sticao je upravo kroz program prvog „zelenog“ medija u Srbiji, kao i kroz brojne akcije koje smop organizovali. Najpoznatija je svakako Ko kosi, a ko ne kosi, kupujte jelke sa busenom, Stop plastičnim kesama, Tri drveta za život i Drvo generacije. YU ECO je veoma brzo stekao poverenje građana, a u našoj medijskoj kući stasavale su generacije novinara. Danas, ova medijska kuća predstavlja jednu od najrespektabilnijih u gradu, ali i regionu.

Ekipa YU ECO televizije na čelu sa Jožefom Pinterom nastaviće sa brzim, efikasnim i objektivnim informisanjem građana i u narednom periodu, kroz naše informativne, kao i autorske emisije. Podsećamo Vas da najsvežije i najtačnije infomacije iz grada i okoline možete saznati u našoj informativnoj emisiji Info blok, o kulturnim dešavanjima u gradu možete se informisati u emisiji Yu ECO popodne. Najveći brend naše televizije svakako je emisija In medias res, a autor i voditelj Jožef Pinter donosi Vam ekskluzivne informacije iz lokalne samouorave, javnih preduzeća, te svih relevantnih ustanova i organizacija. O sportkim zbivanjima u gradu, pored Info bloka, možete se upoznati i u specijalnim sportskim emisijama koje snimaju članovi sportske redakcije, na čelu sa Danijelom Pinter.