Počeli sa radom frizerski saloni

Nakon mesec i po dana pauze u radu zbog zabrane rada, frizerski saloni danas su ponovo otvorili vrata svojim klijentima. Salonima je rad dozvoljen uz strogo pridržavanje svih propisanih mera prevencije za sprečavanje širenja i smanjenja rizika od virusa kovid 19.

Irena Vidakov jedva je dočekala da frizerski saloni ponovo počnu sa radom. Ona kaže da nije sama kod kuće pokušavala da popravi frizuru, već je čim je čula da danas saloni počinju da rade, zakazala svoj termin.

Tačno u podne danas, Senka Subanović je nakon mesec i po dana prinudne pauze ponovo otvorila vrata svog salona za klijente. Ona kaže da su vlasnici frizerskih salona dobili detaljne instrukcije od Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti covid 19, na koji način i pod kojim uslovima mogu da rade. Instrukcije podrazumevaju, između ostalog i da na ulazu u salon mora biti postavljena dezo barijera, prilikom svakog ulaska zaposlenih ili korisnika mora se vršiti dezinfekcija ruku sa preparatom na bazi minimalno 70% alkohola. Osim toga, termini se moraju zakazati unapred jer je u salonu ograničen broj korisnika tako da razdaljina između dva korisnika mora biti minimum 2 metra. Nošenje zaštitne maske i rukavica je obavezno prilikom rada, a sva oprema i sredstva za rad, kao i radne površine moraju biti dezinfikovani nakon svake upotrebe. Ove mere uticaće na smanjenje broja klijenata koje će moći da prime tokom radnog dana, kaže frizerka Senka Subanović.

Još jedna od 15 tačaka instrukcija za rad frizerskih salona podrazumeva da odgovorno lice u salonu bez odlaganja udalji zaposlenog sa simptomima kovida 19, kao i korisnika koji u salon dođe sa nekim od simptoma korona virusa. Kako je licima od 65 godina i starijima kretanje omogućeno tek nakon 18 časova, frizeri apeluju na nadležne da im omoguće da ostanu otvoreni i nakon početka policijskog časa kako bi i penzionerima bilo omogućeno da posete frizera. Osim frizerskih, danas su sa radom počeli i kozmetički saloni.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime