U petak premijera Drame na mađarskom jeziku -„Crni Petar“

Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u petak će izvesti drugu premijeru u ovoj sezoni. Radi se o predstavi “Crni Petar” u režiji Zoltana Mezeija.

Premijera operete “Crni Petar” Drame na mađarskom jeziku biće odigrana u petak na sceni Jadran Narodnog pozorišta od 19,30 časova. Sa pripremama ove predstave ansambl je počeo u oktobru, a ono što izvođenje čini težim je činjenica da je na sceni i orkestar i da su glumci pored teksta imali zadatak da savladaju i koreografiju i pesme kojih ima 14 u predstavi.

Glumica Timea Filep tumači lik Kolet koja se zaljubljuje u Crnog Petra. Kroz ovu predstavu prepliće se više ljubavnih priča, a šestočlana glumačka ekipa tumači oko 20 likova koji se pojavljuju na sceni.

Uloge u “Crnom Petru” tumače: Tamaš Hajdu, Čaba Ralbovski, Timea Filep, Čila Pamer, Katalin Siracki i Atila Barat. Režiju potpisuje Zoltan Mezei, koreograf Ildiko Đeneš, Monika Pešić i Nandor Silađi radili su kostim i scenografiju, dok je muziku komponovao Geza Kučera. Iz pozorišta podsećaju da je i ova kao i ostale predstave Drame na mađarskom jeziku titlovana na srpski jezik.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime