21. izdanje Festivala ljubavi i vinu održano u ponedeljak u Velikoj većnici Gradske kuće

Ovogodišnje 21. izdanje Festivala ljubavi i vinu koje je održano u ponedeljak u Velikoj većnici Gradske kuće okupilo je kantautore iz naše zemlje i inostranstva, a specijalni gosti večeri bili su duo Vlada i Bajka.

Festival je otvorio nastup učenika 1. razreda Niže muzičke škole iz Subotice kojima je ovo bio prvi nastup u Velikoj većnici Gradske kuće. Trideset i pet mališana, koji pohađaju prvi pripremni razred Osnovne muzičke škole u klasi profesorke Lejle Rustemović, izveli su tradicionalnu dečju pesmu “Na kraj sela žuta kuća”.

Specijalni gosti večeri bili su duo Vlada i Bajka koji su izveli 4 numere sa poslednjeg albuma “Hodač po žici” i numeru “Oblak” kao podsećanje na stare dane. Vlada i Bajka poslednji put su nastupali u Velikoj većnici Gradske kuće pre 49 godina sa gudačkim kvartetom, u okviru večeri slobodne forme na Festivalu “Omladina”. Sa tog nastupa nose lepe uspomene, a rado su se odazvali pozivu da nove pesme predstave uživo subotičkoj publici.

Festival ljubavi i vinu ove godine doživeo je svoje 21. izdanje, a šansu da se predstave na njemu dobili su kantautori iz naše zemlje i iz Slovenije. Za prethodne dve decenije mnogo poznatih imena prošlo je kroz Festival, a mnogi mladi autori imali su svoje prvo predstavljanje baš na ovom festivalu, što organizatore posebno raduje budući da je upravo to jedan od ciljeva ove manifestacije da budu vetar u leđa mladim generacijama koje dolaze.

Organizator Festivala ljubavi i vinu je AKUD “SuLOLA” iz Subotice uz pokroviteljstvo Grada Subotice i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, a generalni medijski sponzor je RTV YU ECO.