Svečano su proglašeni najbolji treneri u 2017. godini na lokalnom i saveznom nivou u izboru RTV Yu eco

Svečano su proglašeni najbolji treneri u 2017. godini na lokalnom i saveznom nivou u izboru RTV Yu eco

Radio televizija Yu eco, po dvadeseti put, proglasila je najbolje trenere na lokalnom i saveznom nivou.

Priznanje treneru za najbolje rezultate u 2017. godini dodeljeno je strategu Odbojkaškog kluba Spartak Igoru Žakiću, čija mlada ekipa je, kao povratnik u Super ligu, u izuzetno jakoj konkurenciji najboljih domaćih timova, osvojila odlično treće mesto.

Fudbaleri Spartaka bili su pravi hit u jesenjem delu prvenstva u Superligi, pošto su „prezimili“ na visokoj trećoj poziciji, iza beogradskih „večitih“, a kolo pre završetka regulanog dela šampionata plavi golubovi zauzimaju peto mesto na tabeli, pa će se, ove godine, naći među timovima koji će takmičenje nastaviti u plejofu.

Najzaslužniji za te rezultate, svakako, je Aleksandar Veselinović, šef stručnog štaba subotičkog superligaša, zbog čega je ovaj stručnjak i zaslužio posebno priznanje naše medijske kuće.

Laskavim epitetetom za trenera grada Subotice za proteklu godinu Radio televizija  Yu eco nagradila je Borisa Arsića, trenera Ženskog fudbalskog kluba Spartak, koji je sa podmlađenim timom osvojio šampionsku titulu, a devojke Spartaka trijumfovale su i u nadmetanju za Kup Srbije. Taj uspeh „Golubica“, koje su već godinama nepobedive, utoliko je veći ako se zna da su ti rezultati ostvareni sa maksimalnim brojem pobeda, kao i sa impozantnom gol razlikom.

Po izboru sportske redakcije naše medijske kuće, najbolji trener u 2017. godini na republičkom nivou bio je Dragan Jović, osnivač i trener Tekvondo kluba „Galeb“, kao i selektor tekvondo reprezentacije Srbije, koji je isto priznanje dobio i pre pet godina.

Pošto ove godine tradicionalnu akciju izbora najboljih trenera na lokalnom i saveznom nivou Radio televizija Yu eco dodeljuje po jubilarni, dvadeseti put, odlučili smo da nagradimo i Zorana Terzića, selektora seniorske ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Azerbejdžanu.

U prošloj godini posebno zapažene rezultate ostvarile su i sve selekcije kajakaške reprezentacije Srbije, pa posebno priznanje naša medijska kuća dodeljuje treneru Urošu Pavloviću.

Priznanja najboljim trenerima na lokalnom i saveznom nivou u 2017. godini uručila je urednica sportskog programa Yu eco televizije Danijela Pinter.