181. godišnjica postojanja bolnice

U Opštoj bolnici u subotu je obeležena 181. godišnjica postojanja ove zdravstvene ustanove. Na svečanosti povodom Dana bolnice rečeno je da ovoj zdravstvenoj ustanovi predstoji totalna rekonstrukcija, te je u toku postupak javne nabavke za izbor projektantske kuće koja će otkloniti nedostatke na postojećem projektu.

Govoreći o radu Opšte bolnice, direktor ove zdravstvene ustanove, dr Saša Dželebdžić ponosno je istakao da je prošle nedelje u ovoj ustanovi započet proces vantelesne oplodnje, te da se subotička bolnica svrstala u red centara u kojima je omogućen ovaj postupak. Dr Dželebdžić je izrazio nadu da će sledeću godišnjicu Opšta bolnica dočekati sa započetim radovima na kompletnoj rekonstrukciji zgrade, vrednoj 40 miliona evra.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Stevan Bakić, koji je rekao da je bilo nepravilnosti u vezi projekta rekonstrukcije Opšte bolnice, te da je Grad izdvojio dodatna sredstva u iznosu od 50 miliona dinara za izmenu i dopunu projektno-tehničke dokumentacije.

Povodom obeležavanja Dana bolnice, direktor ove zdravstvene ustanove uručio je priznanja zaposlenima u ovoj ustanovi, kao i gradonačelniku Stevanu Bakiću za izuzetan doprinos u unapređenju rada, razvoja i podizanja ugleda ove ustanove.