понедељак , 24 јануара 2022
Naslovna / Društvo / 15 godina postojanja Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku

15 godina postojanja Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku

Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku povodom obeležavanja jubileja 15 godina od postojanja i 150 godina obrazovanja učitelja na mađarskom jeziku u Subotici, organizuje program koji će trajati do 25. novembra.

Program koji obughvata dva značajna jubileja, obuhvata brojna predavanja i prezentacije koji će se od danas održavati svakog utorka u Svečanoj sali ove visokoobrazovne ustanove. Studenti i stručna javnost, ali i zainteresovani posetioci imaće priliku, da između ostalog prisustvuju predstavlaju publikacija profesora sa ovog fakulteta, a okosnicu programa čini i međunarodna naučna konferencija Fakulteta.

Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku deo je međunarodnog IPA projekta “Vrednije od svega!- Revalorizacija kulturnog nasleđa Bačke” čiji je cilj istraživanje nematerijalne kulturne baštine žitelja Bačke. U okviru ovog projekta biće organizovane brojne aktivnosti, a svi rezultati istraživanja biće uključeni u proces obrazovanja i stručnog usavršavanja profesora ove visokoobrazovne ustanove.

Vrednost projekta je oko 220.000 eura, a partneri na projektu su: Muzej “Ištvan Tir” iz Baje, Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara iz Sente i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sahranjen Ilija Šujica

Danas je na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi sahranjen Ilija Šujica, istaknuti društveno-politički i sportski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *