13. Memorijalni rvački turnir za kadete

U Hali sportova uspešno je priveden kraju 13. Memorijalni rvački turnir za kadete „Refik Memišević Brale“, na kojem su, ove godine, pored „klasičara“ iz Srbije, učestvovali i takmičari iz: Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Češke, Slovačke, Poljske, Švedske, Finske i Sjedinjenih Američkih Država.

Pre početka turnira, delegacija organizaatora i učesnika, kao i članovi porodice Memišević, posetili su grob ovog velikana jugoslovenskog sporta u čiju čast se i organizuje ovaj, sada već, tradicionalni turnir.

Zbog poklapanja kalendara takmičenja, na ovogodišnjem memorijalu učestvovao je manji broj takmičara, nego prethodnih godina, a boje kadetske reprezentacije Srbije, pod dirigentskom palicom selektora Batrića Karadžića, branilo je petnaest rvača. Među njima bio je i jedan Subotičanin, Andrijan Feldeždi, koji je nastupio u kategoriji do 71 kilograma. Čast naše zemlje branio je i trenutno najperspektivniji kadet Aleksa Ilić iz beogradskog Radničkog, koji se okitio bronzanim odličjem u kategoriji do 65 kilograma, a prvu medalju za našu zemlju, i to srebrnu, u kategoriji do 45 kilograma osvojio je Žolt Zondi iz Rvačkog kluba Senta, koji je u finalu poražen od Rubina Džejmsa iz Sjedinjenih Američkih Država.

 

U ekipnom plasmanu prvo mesto izborila je selekcija Rumunije sa 175 bodova. Druga je bila Poljska sa 110, a treća Srbija sa 107 bodova. Od bivših jugoslovenskih republika, posle naše zemlje, najbolji plasman ostvarila je selekcija Hrvatske, koja se, sa 55 bodova, našla na šestoj poziciji.

 

U kategoriji do 110 kilograma, u kojoj je rvao i Refik Memišević, zlatna medalja pripala je Albinu Marcelu iz Češke, kome je pehar uručila Ljiljana Memišević, supruga pokojnog Refika.

 

„Braletov“ memorijal spada u red najznačajnijih sportskih takmičenja, koji se tradicionalno organizuju u našem gradu, a o njegovom značaju govorio je i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović, koji je i svečano otvorio ovo, izuzetno jako, međunarodno nadmetanje.

 

Od ponedeljjka do subote, u Hali sportova, održaće se tradicionalni međunarodni rvački kamp za kadete, čijim radom će rukovoditi trener Rvačkog kluba Spartak, Stojan Štefanek.