petak , 22 novembar 2019
Naslovna / Zdravstvo / Zvanično pušten u rad novi CT aparat u Bolnici

Zvanično pušten u rad novi CT aparat u Bolnici

Novi CT aparat najnovije generacije danas je zvanično pušten u rad na Odeljenju za radiologiju u Opštoj bolnici Subotica. Ovaj aparat ubrzaće dijagnostiku i skratiti liste čekanja, poručuju iz Bolnice.

Novi multislajsni skener na Odeljenju za radiologiju zamenio je aparat star 12 godina na kome je tokom 2018. godine urađeno 7700 pregleda. Novi CT aparat omogućiće kvalitetnije lečenje i skraćivanje liste čekanja.

Novi CT aparat kupljen je sredstvima Pokrajinske Vlade koja je za nabavku novog skenera obezbedila 45 miliona dinara sa dodatnim opremanjem prostora. Kako je istakao pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković koji je aparat pustio u zvaničan rad, Pokrajinska Vlada je u prethodne 2 godine u Opštu bolnicu u Subotici uložila više od 180 miliona dinara, kako u opremu tako i u različite infrastrukturne radove.

Gradonačelnik Bogdan Laban zahvalio se Pokrajinskoj i Republičkoj Vladi na ulaganjima u naš grad koja su u poslednje dve i po godine iznosila oko 3 milijarde dinara. Gradonačelnik je najavio i rekonstrukciju Opšte bolnice koja bi trebalo da počne sredinom godine, a za ovaj posao je Vlada Republike Srbije izdvojila sredstva u visini oko 25 miliona evra.

Kako je rečeno danas, u prethodne 2 godine je u subotičku Bolnicu u radni odnos primljeno više od 100 medicinksih radnika, a trenutno se na specijalizaciji nalazi 29 lekara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan borbe protiv raka dojke

U ovoj godini je do sada, u Opštoj bolnici Subotica urađeno oko 2000 mamografskih pregleda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *