utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Društvo / Zimska služba spremna i u pripravnosti

Zimska služba spremna i u pripravnosti

Zimska služba je spremna za reagovanje, obezbeđene su dovoljne količine soli, a mehanizacija je raspoređena i pripravna, rečeno je na smotri zimske službe. U skladu sa odlukom Grada služba će biti aktivna do 15. marta naredne godine.

Iz lokalne samouprave poručuju da je iz budžeta izdvojeno dovoljno sredstava za rad zimske službe, te da se raspolaže sa neophodnom mehanizacijom. Svi akteri su u pripravnosti, odnosno svi preduslovi su ispunjeni kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje u gradu tokom zime.

Javno preduzeće za upravljanje putevima i za ovu sezonu donelo je plan i program rada zimske službe, poru;io je direktor preduzeća Predrag Radivojević. Nadzorni organi neprekidno će pratiti stanje vremenskih prilika i u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ biće spremni da reaguju. I iz ovog JKP spremni su za čišćenje snega, a radnici će i ove godine omogućiti Subotičanima da se slobodno kreću kroz grad i tokom snežnih padavina.

Beogradski, Somborski, Karađorđev, Senćanski i Segedinski put spadaju u državne putne pravce koji prolaze kroz naš grad te su oni u nadležnosti preduzeća „Putevi Srbije“, a za njih radove čišćenja snega izvodi kompanija „Vojput“ podsetio je Radivojević.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja vikendom od 15h do 5h, nema šetnje kućnih ljubimaca između 20 i 21h

Svim građanima R. Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *