nedelja , 22 septembar 2019
Naslovna / Poljoprivreda / Završena licitacija državnog zemljišta u Subotici

Završena licitacija državnog zemljišta u Subotici

Završena je licitacija državnog zemljišta u Subotici koja je organizovana tokom prethodna dva dana u Novoj opštini. Na licitaju je ponuđeno 4.400 hektara od ukupno 12.000 koliko ima državnog zemljišta u našem gradu.

Budući da su pravo prečeg zakupa državnog zemljišta imali stočari, od ukupno 12.000 hektara državnog zemljišta na teritoriji našeg grada, na javnu licitaciju tokom prethodna dva dana ponuđeno je preostalih 4.400 hektara. Po rečima člana Gradskog veća zaduženog za oblast poljoprivrede, Šimona Ostrogonca stočari su potraživali oko 16.000 hektara zemlje. Preostalo državno zemljište ponuđeno je poljoprivrednicima u 11 katastarskih opština.

Početna cena ponuđenog državnog zemljišta kretala se od 1.000 do 23.000 dinara, u zavisnosti od vrste i kvaliteta zemljišta. Najviša postignuta cena na licitaciji bila je za površine u Donjem Gradu gde je parcela dostigla cenu od gotovo 50.000 dinara, što je slučaj i sa parcelom u Tavankutu.

Najveće parcele, za koje je vladalo i najveće interesovanje nalaze se u Donjem Gradu-900 hektara i u Žedniku oko 700 hektara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kukuruz će doneti profit poljoprivrednicima ove godine

Očekuje se da će u subotičkom ataru prosečan prinos kukuruza biti oko 8 tona po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *